menu

Interview in Friesch Dagblad

Voorzichtig begin met een herstart van een deel van de orthodontische hulpverlening.

Sinds vrijdag 13 maart zijn wij gestopt met de reguliere orthodontische hulpverlening. Alleen patiënten met pijnklachten door een kapotte beugel konden nog  terecht. Dit is vijf weken zo gegaan.

Hierdoor lopen veel orthodontische behandelingen nu al geruime tijd geheel buiten ons beeld en buiten onze controle. De medische noodzaak om de controles weer op te pakken stijgt met de week.
Vanaf maandag 20 april gaan we voorzichtig een begin maken met het weer oppakken van iets meer orthodontische zorg. Dit doen we door de zorg iets uit te breiden met de behandelingen die we droog kunnen uitvoeren, dus zonder waterspray en waterkoeling. Dat betekent wel dat we veel orthodontische behandelingen nog niet gaan doen: nog geen vaste apparatuur en geen spalken plakken, ook geen losse brackets plakken. We hebben een corona-protocol opgesteld om zo veilig mogelijk te werken. Als uw afspraak doorgaat ontvangt u per mail ons actuele protocol.
Toen de mondzorgkoepels woensdag 15 april adviezen gaven over hoe per 20 april de tandheelkundige zorg weer op te pakken, heeft het Friesch Dagblad donderdagavond een interview met orthodontist Daniël van der Meulen gehouden en vrijdag gepubliceerd.
U kunt het krantenartikel hieronder lezen, samen met het advies van de mondzorgkoepels van woensdag 15 april 2020 waarop wij de timing van ons besluit gebaseerd hebben.

Friesch Dagblad 17 apr. 2020 interview

 

KNMT advies 15 april 2020