menu
Invisalign®
menu

Wel rechtere tanden, maar geen blokjes beugel. Dat willen steeds meer mensen. Daar is een oplossing voor: Invisalign®.

Met dit moderne behandel-systeem worden de tanden geleidelijk rechter gezet met doorzichtige hoesjes om de gebitsbogen. Elk opeenvolgend hoesje duwt de tanden een klein beetje (0,2 mm) verder in de van te voren geprogrammeerde richting.

Deze hoesjes dienen ongeveer 20 – 22 uur per etmaal gedragen te worden, niet met eten of koffiedrinken en kunnen dan om de week vervangen worden door weer een nieuwe set.

Als u voor deze behandeling kiest, wordt er een digitale scan van uw gebit gemaakt. Ook wordt er een röntgenfoto gemaakt en lichtfoto’s van gebit en gezicht. Deze informatie dient ervoor om een ClinCheck te maken door de orthodontist in samenwerking met Invisalign. Dat is een plan waarin van start tot doel alle bewegingen en stapjes gepland zijn en waarin ook al uitgerekend hoeveel hoesjes daarvoor nodig zijn. In de regel duurt zo’n behandeling ongeveer 4 maanden korter dan een behandeling met vaste apparatuur.

Dit is een modern systeem waarmee inmiddels wereldwijd meer dan 9 miljoen mensen behandeld zijn.
De kosten van een dergelijke behandeling bedragen voor eenvoudige, kleine veranderingen circa €2.200 en bij normale behandelingen circa €3.300.
Als u interesse heeft in deze behandelvorm, vraagt u er dan gerust om. Wij helpen u graag verder.

Invisalign aligner in de mond.

Invisalign aligner in de mond.

 

 

Man met Invisalign.

Man met Invisalign.

 

Dame met Invisalign.

Dame met Invisalign.

 

iTero scan maken van gebit.

iTero scan maken van gebit.

 

iTero scan maken.

iTero scan maken. Het scan-apparaat maakt 6.000 foto’s per seconde en de computer berekent daaruit een 3D beeld van het gebit.