menu

Invisalign®

menu

Wel rechtere tanden, maar geen blokjes beugel. Dat willen steeds meer mensen. Daar is een oplossing voor: Invisalign®.

Met dit moderne behandel-systeem worden de tanden geleidelijk rechter gezet met doorzichtige hoesjes om de gebitsbogen. Elk opeenvolgend hoesje duwt de tanden en kiezen een klein beetje (0,2 mm) verder in de van te voren geprogrammeerde richting.

Deze hoesjes dienen ongeveer 20 – 22 uur per etmaal gedragen te worden (niet met eten of koffiedrinken) en kunnen dan om de week vervangen worden door weer een nieuwe set.

Als u voor deze behandeling kiest, wordt er een digitale scan van uw gebit gemaakt. Ook wordt er een röntgenfoto gemaakt en lichtfoto’s van gebit en gezicht. Deze informatie dient ervoor om een ClinCheck te maken door de orthodontist in samenwerking met Invisalign. Dat is een digitaal behandelplan waarin van start tot doel alle bewegingen en stapjes gepland zijn en waarin ook al uitgerekend hoeveel hoesjes daarvoor nodig zijn. In de regel duurt zo’n behandeling ongeveer 4 maanden korter dan een behandeling met vaste apparatuur.

Dit is een modern, digitaal behandelsysteem waarmee inmiddels wereldwijd al zo’n 10 miljoen mensen behandeld zijn.
De kosten van een dergelijke behandeling bedragen voor eenvoudige, kleine veranderingen circa €1.750 en bij normale behandelingen circa €2.885 in onze praktijk. Wij zijn Diamond Provider van Invisalign®.
Als u interesse heeft in deze moderne behandelvorm, vraagt u er dan gerust naar. Wij helpen u graag verder.

Invisalign aligner in de mond.

Invisalign aligner in de mond.

Instructiefilmpje (Engels).

Man met Invisalign.

Man met Invisalign.

iTero scan maken van gebit.iTero scan maken van gebit.

iTero scan in de mond.

iTero scan in de mond.

 Het scan-apparaat maakt 6.000 foto’s per seconde en de computer berekent daaruit een 3D beeld van het gebit. Dit 3D beeld gaat digitaal naar het laboratorium, waardoor er geen vervormingen onderweg kunnen optreden ook al is het lab aan de andere kant van de wereld. Hierdoor is de pasvorm heel goed.

Filmpje over de voordelen van een Invisalign® behandeling (Engels).

Dr. Donna Galante over het grotere comfort vergeleken met vaste apparatuur.

Dr. Donna Galante is een bijzonder ervaren Invisalign provider en heeft een praktijk in de Verenigde Staten. Zij gaf eind 2019 een cursus in Nederland, op Schiphol.

Dr. Donna Galante, congres Schiphol 7 november 2019.