menu

Invisalign®

menu

Wel rechtere tanden, maar geen blokjesbeugel. Dat willen steeds meer mensen.
Daar is een oplossing voor: Invisalign® – de bijna onzichtbare beugel.
Met dit moderne, digitale behandel-systeem worden de tanden heel geleidelijk en geprogrammeerd rechter gezet met doorzichtige plastic hoesjes om de tandbogen. Elk opeenvolgend hoesje duwt de tanden en kiezen een klein beetje (0,25 mm) verder in de van te voren geplande richting.

Deze hoesjes (aligners) draag je dag en nacht, maar niet met eten of koffie- en theedrinken en ook niet bij tandenpoetsen. Het is fijn dat je zonder beugel kunt eten en tandenpoetsen.
Er wordt een plat plastic doosje bij geleverd waarin je dan de aligners kunt bewaren.
De aligners kunnen in de regel om de week vervangen worden door een nieuwe set. U hoeft natuurlijk niet elke week op de praktijk te komen. U krijgt gewoon een aantal sets mee voor de periode tot de volgende controle.

Invisalign® aligner bovenkaak
Invisalign® aligner bovenkaak.

Is Invisalign ook iets voor u? Met de SmileView experience van Invisalign weet je binnen een paar tellen hoe mooi je nieuwe glimlach eruit kan zien.

De SmileView experience van Invisalign geeft u een beeld van hoe uw glimlach eruit kan zien met rechte tanden.

Als u voor deze behandeling kiest, maken wij een digitale scan van uw gebit. Ook worden röntgenfoto’s gemaakt en lichtfoto’s van gebit en gezicht. Deze informatie dient ervoor om een ClinCheck te maken door de orthodontist in samenwerking met Invisalign. Een ClinCheck is een digitaal behandelplan waarin van start tot einddoel alle bewegingen en stapjes gepland zijn. In de regel is er na de eerste serie aligners nog een extra set nodig voor de details, ‘additional aligners’. Dit hoort normaal bij het systeem en er gelden geen extra techniekkosten voor.

Beugels
Invisalign® en vaste apparatuur.

Invisalign® is een modern, digitaal behandelsysteem waarmee inmiddels wereldwijd al ruim 14 miljoen mensen behandeld zijn.
Invisalign® is de ontwikkelaar en marktleider, met ruim 25 jaar ervaring en doet grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Ook beschikken ze inmiddels over een enorme database met een schat aan behandelinformatie waaruit ze de effectiviteit van iedere aanpak kunnen evalueren en verbeteren.

Inmiddels hebben andere fabrikanten zich ook op deze markt gestort. Er zijn zelf so-it-yourself manieren in de markt. Onze beroepsverenigingen hebben een helder statement gemaakt over Plusdental en DIY beugels in het algemeen. U kunt dat hier lezen.

John Morton, VP, Technology Fellow at Align Technology en Visiting Professor aan de Columbia University in the City of New York, is al 10 jaar directeur onderzoek en technologie van Align. Hij weet alle ins en outs van Invisalign en de ontwikkeling ervan.
Hij was 22 oktober 2021 op bezoek op het hoofdkantoor van Align Benelux in Amsterdam en vertelde over hoe Invisalign werkt en hoe het systeem steeds verder verbeterd wordt aan de hand van de steeds grotere database. Het was een voorrecht om uit de eerste hand de technologie uitgelegd te krijgen en met hem te mogen discussiëren.

De kosten van een Invisalign behandeling bedragen voor eenvoudige, kleine veranderingen circa €1.800 en bij normale behandelingen voor boven- en onderkaak circa €3.300, in onze praktijk. (Dat wil zeggen met onderzoek, scannen, beugel plaatsen, techniekkosten, gemiddeld aantal controles en spalken.)

Orthodontiepraktijk Leeuwarden is op basis van de opgebouwde ervaring Diamond Provider van Invisalign ®
Dit betekent voor u lagere techniekkosten.

Als u interesse heeft in deze moderne behandelvorm, vraagt u er dan gerust naar. Wij helpen u graag verder en zijn er enthousiast over.

Invisalign aligner in de mond.
Invisalign aligner in de mond.

Instructiefilmpje (Engels).

Man met Invisalign aligner
De aligners zijn bijna onzichtbaar als ze om de tanden zitten.
Je eet en poetst je tanden zonder de aligners in je mond – dat is ook prettig.
iTero scan maken van gebit.
Het gebit wordt gescand met de iTero scanner.
iTero scan in de mond.
De iTero scanner maakt 6.000 foto’s per seconde – ‘happen’ is verleden tijd.

Het scan-apparaat maakt 6.000 foto’s per seconde en de computer berekent daaruit een heel precies 3-dimensionaal beeld van uw gebit.
Dit 3D beeld gaat digitaal naar het laboratorium, waardoor geen (analoge) vervormingen onderweg kunnen optreden, ook al is het lab aan de andere kant van de wereld. Hierdoor is de pasvorm van de aligners heel goed.

Filmpje over de voordelen van een Invisalign® behandeling (Engels).

De Amerikaanse orthodontist dr. Donna Galante over het grotere comfort van Invisalign® vergeleken met vaste apparatuur.

Dr. Donna Galante is een bijzonder ervaren Invisalign provider en heeft een orthodontistenpraktijk in de Verenigde Staten. Zij gaf eind 2019 een cursus in Nederland, op Schiphol.

Dr. Donna Galante, congres Schiphol 7 november 2019.
Excursie naar Orthodontistenpraktijk Veghel
Excursie naar Orthodontistenpraktijk Veghel op 30 september 2022.

Vrijdag 30 september 2022 zijn de ortho-assistentes Judith en Tiny en orthodontist Daniël van der Meulen op excursie naar Noord-Brabant gegaan. We werden daar hartelijk ontvangen door de orthodontisten Ricardo Ophof en Adela Tomán in hun hypermoderne Orthodontistenpraktijk in Veghel, waar ze vrijwel alle behandelingen met Invisalign® uitvoeren. Het was leerzaam, inspirerend en gezellig. 

Orthodontist Daniël van der Meulen is lid van de European Aligner Society en van de Dutch Aligner Society.

Invisalign is een vorm van CAD-CAM orthodontie.
CAD-CAM is een samenvoeging van twee afkortingen:
‘Computer Aided Design’ en ‘Computer Aided Manufacturing’.
Hiermee wordt bedoeld dat producten worden ontwikkeld en vormgegeven door middel van een computersysteem en ook via een digitaal proces worden gefabriceerd.