menu

Invisalign®

menu

Wel rechtere tanden, maar geen blokjesbeugel.
Dat willen steeds meer mensen. Daar is een oplossing voor: Invisalign®, de bijna onzichtbare beugel.
Met dit moderne behandel-systeem worden de tanden heel geleidelijk en geprogrammeerd rechter gezet met doorzichtige hoesjes om de gebitsbogen. Elk opeenvolgend hoesje duwt de tanden en kiezen een klein beetje (0,25 mm) verder in de van te voren geplande richting.

Deze hoesjes dienen ongeveer 20 – 22 uur per etmaal gedragen te worden (niet met eten of koffie- en theedrinken) en kunnen dan om de week vervangen worden door weer een nieuwe set.
Het is heel fijn dat je zonder beugel kunt eten en tandenpoetsen. Er wordt een mooi plat plastic doosje bij geleverd waarin je dan de aligners kunt bewaren.

Invisalign® aligner bovenkaak
Invisalign® aligner bovenkaak

Als u voor deze behandeling kiest, wordt er een digitale scan van uw gebit gemaakt. Ook wordt er röntgenfoto’s gemaakt en lichtfoto’s van gebit en gezicht. Deze informatie dient ervoor om een ClinCheck te maken door de orthodontist in samenwerking met Invisalign. Een ClinCheck is een digitaal behandelplan waarin van start tot doel alle bewegingen en stapjes gepland zijn en waarin ook al uitgerekend hoeveel hoesjes daarvoor nodig zijn. In de regel duurt zo’n behandeling ongeveer 4 maanden korter dan een behandeling met vaste apparatuur.

Beugels
Invisalign® en vaste apparatuur.

Invisalign® is een modern, digitaal behandelsysteem waarmee inmiddels wereldwijd al zo’n 10 miljoen mensen behandeld zijn. Invisalign ® is de marktleider met een grote ervaring.
De kosten van een dergelijke behandeling bedragen voor eenvoudige, kleine veranderingen circa €1.750 en bij normale behandelingen voor boven- en onderkaak circa €3.000, in onze praktijk. (Dat wil zeggen met onderzoek, scannen, beugel plaatsen, techniekkosten, gemiddeld aantal controles, spalken.)

Orthodontiepraktijk Leeuwarden is op basis van de opgebouwde ervaring Diamond Provider van Invisalign ®

Als u interesse heeft in deze moderne behandelvorm, vraagt u er dan gerust naar. Wij helpen u graag verder en zijn er enthousiast over.

Invisalign aligner in de mond.
Invisalign aligner in de mond.

Instructiefilmpje (Engels).

Man met Invisalign aligner
De aligners zijn bijna onzichtbaar als ze om de tanden zitten.
iTero scan maken van gebit.
iTero scan maken van gebit.
iTero scan in de mond.
iTero scanner in de mond.

Het scan-apparaat maakt 6.000 foto’s per seconde en de computer berekent daaruit een 3-dimensionaal beeld van uw gebit. Dit 3D beeld gaat digitaal naar het laboratorium, waardoor er geen (analoge) vervormingen onderweg kunnen optreden, ook al is het lab aan de andere kant van de wereld. Hierdoor is de pasvorm van de aligners heel goed.

Filmpje over de voordelen van een Invisalign® behandeling (Engels).

De Amerikaanse orthodontist dr. Donna Galante over het grotere comfort van Invisalign® vergeleken met vaste apparatuur.

Dr. Donna Galante is een bijzonder ervaren Invisalign provider en heeft een orthodontistenpraktijk in de Verenigde Staten. Zij gaf eind 2019 een cursus in Nederland, op Schiphol.

Dr. Donna Galante, congres Schiphol 7 november 2019.
Je eet en poetst je tanden zonder de aligners in je mond – dat is ook prettig.
Orthodontist Daniël van der Meulen is lid van de European Aligner Society.