menu

Damon® Q Systeem

menu

Het Damon® Q Systeem is ontwikkeld door de zeer ervaren Amerikaanse orthodontist Dwight Damon.
Het is een totaalconcept met speciale brackets, speciale orthodontische draden en een aparte behandelfilosofie en een grote internationale community en daarbij een groot aanbod van nascholing.
Wij passen deze behandelmethode al jarenlang toe.

Dwight Damon in Monaco, European Damon Forum 2017 September 2017

Daniël van der Meulen ontmoet de beroemde Dwight Damon in Monaco, op het European Damon Forum 2017, september 2017.

Damon Forum 2017 MonacoEuropean Damon Forum 2017 Monaco. Deze internationale congressen trekken honderden orthodontisten uit heel Europa.

Het Damon® Q bracket heeft een in de bracket ingebouwd schuifje wat open en dicht kan. Dit schuifje houdt de orthodontische draad vast, maar laat de draad in het begin van de behandeling ook gemakkelijk heen en weer schuiven. De orthodontische bogen van het Damon systeem zijn heel soepel en vrij breed van vorm. Er wordt hiermee een evenwicht gezocht met de kracht van de spieren in de wangen.

Damon Q brackets

Damon Q brackets

Met het SpinTek instrument kun je de Damon brackets openenMet het SpinTek instrument kun je de Damon brackets openen

Omdat Damon® Q brackets de beugeldraad vasthouden met een schuifje, zijn er geen (gekleurde) elastiekjes nodig om de draad in de bracket vast te houden.

 

Bedrijfsfilmpje van Ormco.

Meisje van Damon Q brackets.

Meisje van Damon® Q brackets.

Gebitsmodel met Damon Q brackets.

Gebitsmodel met Damon® Q brackets.

Wij bieden op verzoek voor (jong)volwassenen ook Damon® Clear keramische brackets aan. Meestal in de bovenkaak, maar soms (als de beet niet te diep is en de kans dat de snijranden van de boventanden de brackets op de ondertanden raken klein is) kunnen ook op het ondergebit keramische brackets gebruikt worden. De boventanden mogen ze niet raken omdat de keramische brackets harder zijn dan tandglazuur en als het tandglazuur van de boventanden de onderbrackets raakt kunnen er slijtageplekken in komen. Dat gebeurt eigenlijk niet met metalen brackets omdat metaal zachter is dan glazuur.
De techniekkosten van de keramische brackets liggen wat hoger dan die van de metalen brackets en de behandeling duurt, in onze ervaring wat langer. De frictie tussen keramische brackets met stalen draden is groter dan staal op staal.

Damon® Clear brackets
Damon® Clear brackets in het bovenfront.

Het is een prachtig gemaakt bracket met eenzelfde schuifje als de metalen basisvariant.