menu

Corona-protocol

menu

Hier kunt u ons actuele Corona-protocol lezen:

● Wij behandelen alleen gezonde mensen, geen patiënten met een Corona verdenking. Symptomen kunnen zijn: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging of koorts. Patiënten mogen de voorafgaande 2 weken niet blootgesteld zijn aan iemand in de directe omgeving met verkoudheidsklachten, hoesten, verhoging = 38°C of hoger, en ze mogen zelf ook geen verhoging hebben. In al die gevallen vragen wij u om de afspraak af te zeggen.

Maandag 14 december 2020 om 13 uur was er in een extra nieuwsuitzending van het NOS een overzicht gegeven van de voorgenomen maatregelen die door minister-president Rutte worden aangekondigd om de corona-pandemie te beteugelen. De NOS spreekt van bevestigde berichtgeving. 
Medische contactberoepen, zoals in de mondzorg, kunnen hun zorg blijven leveren en hoeven niet te sluiten.
Dit is een bevestiging van hetgeen het ministerie van VWS eerder heeft geschreven aan de Mondzorgalliantie van KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT.
Wij blijven dan ook doorwerken.

● Svp thuis al tanden poetsen, want daar is in de praktijk nu geen gelegenheid voor. Kom alstublieft bij ons met schone tanden!

● U dient op de afgesproken tijd te komen. Bent u te vroeg, dan dient u buiten de praktijk te wachten. 

● Alleen de patiënt komt de praktijk binnen, begeleiding svp buiten of in de auto wachten. Dit is zo omdat wij onze wachtkamer zo leeg mogelijk moeten houden.

● Er mag daarom geen begeleiding en broertjes/zusjes mee naar binnen. (Alleen bij een eerste consult of planbespreking mag één begeleider mee. Als er een uitzondering gemaakt moet worden, neem dan svp van te voren contact op met de receptie. Of bespreek dat al bij het maken van de afspraak.) 

● Wij vragen iedereen van 12 jaar en ouder om een mond-/neus-masker te dragen in onze praktijk, in de wachtkamer en de praktijkruimte. Natuurlijk zullen patiënten die bij de controle af doen.

● Bij betreding van de praktijk de handen svp desinfecteren, er staat desinfectans klaar.

● Raak daarna niets meer aan, houd het liefst de handen gevouwen voor je, gedurende de hele behandeling. 

● Uiteraard geven wij geen handen, we verwelkomen de patiënt met een glimlach.

● Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en personeel. Raak zo weinig mogelijk oppervlaktes aan. 

● Voor de behandeling begint, kunnen we vragen om 1 minuut de mond te spoelen met 1% waterstofperoxide in water.

Uiteraard doen wij ook ons best om het voor u zo veilig mogelijk te houden. Wij rekenen op uw begrip. Bij vragen over de behandeling mag u ons mailen: receptie@orthodontiepraktijk.nl