menu
Samenwerking met andere specialisten
menu

Wij werken al jarenlang intensief samen met andere specialisten in onze regio, zoals de kaakchirurgen, de tandartsen van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde in het MCL, de parodontologen, de endodontologen en de specialisten van het Schisisteam.
Er is een schisisspreekuur, een osteotomiespreekuur, een oligodontiespreekuur en er is een autotransplantatie-overleg.

Soms is de situatie zo complex dat er om tot een gedegen plan en uitvoering te komen overleg met andere artsen nodig is. Wij hebben daarvoor al jarenlang een prima samenwerking met andere specialisten en werken daartoe samen in verschillende multidisciplinaire teams.

  • Schisisteam Noord MCL / UMCG, als er sprake is van schisis, met een heel team aan schisis-specialisten. Website: schisisteamnoord.nl
  • Osteotomie-spreekuur, als er geen groei meer is om een afwijkende kaakverhouding te kunnen corrigeren en chirurgie nodig word, met de kaakchirurgen prof.dr. De Visscher en dr. Van Leeuwen op de afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie in het MCL. Website: MCL kaakchirurgen
  • Oligodontie-spreekuur in het Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het MCL, als er veel blijvende tanden en kiezen niet aangelegd blijken, samen met dr. Slagter, tandarts-maxillofaciaal prothetist en dr. Heijdenrijk, kaakchirurg-implantoloog.
  • Autotransplantatieteam, voor het geval het transplanteren van een kies van de ene plek naar een andere plek in het gebit een goede oplossing kan zijn, bijvoorbeeld als er voortanden verloren raken door een ongeluk. In dit team zitten naast de orthodontisten de endodontologen De Jong-de Waard en Verdegaal, kaakchirurg dr. Hoekema en tandarts dr. Scholtanus die met composiet de getransplanteerde kiezen weer een mooie vorm geeft.