menu
Over onze praktijk
menu

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in het centrum van Leeuwarden, al 500 jaar de hoofdstad van Fryslân. Het verzorgingsgebied van onze praktijk loopt in grote lijnen van Franeker tot Hurdegaryp en van Grou tot Ameland.

De praktijk is in 1966 gestart aan de Leeuwarder Druifstreek, in 1979 verhuisd naar het huidige pand aan de Schrans en in 2003 totaal vernieuwd. De Leeuwarder Orthodontiepraktijk is dus al meer dan 50 jaar een betrouwbaar adres voor uw orthodontie.

Orthodontisten B.D. van der Meulen staat met een groot team zeer ervaren ortho-assi...

Lees meer

Ons team

Ons gedreven Ortho-team heeft veel ervaring en vakkennis in huis.
Een orthodontist, mondhygiënist, ortho-assistentes, receptionistes werken samen in een efficiënte taakverdeling om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Maak gebruik van onze expertise en doe uw voordeel met onze enorme ervaring.

Lees meer

Contact en openingstijden

U kunt ons bellen of mailen voor het maken van afspraken.

Het telefoonnummer van onze receptie is (058) 28 87 555.

We hebben twee lijnen ter beschikking, bemande door twee of drie receptionistes, maar soms (vooral voor en na schoolvakanties) zijn die druk bezet. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Het beste kunt u ons bellen tussen 9 en 12 uur.

Het mail-adres van onze receptie is receptie@orthodontiepraktijk.nl
Het is handig als u meteen aangeeft wel...

Lees meer

Praktijkregels

Voor een efficiënte en geordende praktijkvoering gelden in onze praktijk bepaalde praktijkregels.
Als u zich bij ons laat behandelen, gaat u daarmee automatisch akkoord met deze regels.

U krijgt ze toegestuurd samen met de afspraak voor het intake consult.
U kunt ze ook lezen op het mededelingenbord in onze wachtkamer, en op onze website, via de link hieronder:

praktijkregels

 

Opmerkingen en klachten

Ervaringen, op- en aanmerkingen

Wat zijn uw ervaringen met onze zorgverlening? Waar bent u tevreden over en wat kunnen wij veranderen om om het nog beter te doen? We willen graag dat u ons dat vertelt, zodat we u en anderen in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. U kunt dat op verschillende manieren doen:

  • Vertel uw orthodontist of de mondhygiëniste, ortho-assistente of receptioniste  (ook ongevraagd!) wat u vindt.
  • Stuur uw ervaring in via de mail naar ons, via het e-mail adres: info@orthodontiepraktijk.nl
  • Orthodontiepraktijk Leeuwarden vraagt ook regelmatig aan patiënten wat ze van hun behandeling vinden.

Lees meer

In de media

Onze praktijk is al verschillende keren in de media geweest. In de rubriek Verder lezen vindt u een overzicht van de artikelen uit de kranten, tijdschriften, radio en tv.

 

  • under construction

Het praktijkpand

Het praktijkpand aan de Schrans 57-59 te Huizum, Leeuwarden
De gevel van het huidige praktijkpand is in 1926 gebouwd. Toen werd het verzekeringspand van de OBAS (Onderlinge Brand Assurantie Sociëteit) vergroot van Schrans nummer 59 tot nummer 57-59.
In 1979 verhuisden de orthodontisten Steutel & De Groot de praktijk van de Druifstreek naar dit pand aan de Schrans. In 2003 is het opnieuw totaal vernieuwd door orthodontist Van der Meulen.
In 2013 werd het pand aangewezen als gemeentelijk monument waarbij in het rapport met name de gaafheid van de gevel wordt genoemd.

Lees meer

De OBAS en de Schrans

De OBAS (Onderlinge Brand Assurantie Sociëteit) was al in 1815 opgericht als een onderlinge brandverzekering, kort na de Achlum van 1811. OBAS was sinds 1919 al gevestigd in het pand aan de Schrans nummer 59. In 1926 werd het buurpand op nummer 57 erbij getrokken en er werd een nieuwe gevel voor deze beide panden gezet.
Het pand is een gemeentelijk monument.

Lees meer

Colofon en disclaimer

Algemeen
Deze site is voornamelijk bedoeld om achtergrondinformatie te leveren aan (ouders/verzorgers van) patiënten/cliënten van Orthodontiepraktijk Leeuwarden. Op enkele plaatsen worden merknamen genoemd van bepaalde artikelen of zorgverzekeraars. Deze merknamen zijn gekozen zonder enige vorm van sponsoring of geldelijke bijdrage, en zijn uitsluitend genoemd als voorbeeld. Het noemen van een bepaald merk betekent niet dat andere merken kwalitatief minder zouden zijn.

Vrijwaring = disclaimer
De informatie op deze website is met uiterste zorg samengesteld. Toch wordt iedere aansprakelijkheid uitgesloten voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen of nalaten van handelen op grond van informatie die op of via deze website beschikbaar is.

Lees meer